Omet navegació

3. Pla d'estalvi

Temporització: 2.5 hores

3.1 Elaboració d'un pla d'estalvi i eficiència energètica

Llicència: Klipartz


Dissenyaràs un pla per aplicar estratègies d'estalvi i eficiència energètica en els teus sistemes i dispositius electrònics.

 1. Identifica els hàbits d'ús del teu mòbil o ordinador: Observa quan i com utilitzes els teus dispositius. Quines aplicacions uses més? Quant de temps estan connectats a la xarxa Wi-Fi o fan ús dades mòbils?
 2. Identifica i estableix les teves estratègies d'estalvi d'energia: Basant-te en la teva anàlisi, estableix un conjunt d'estratègies per estalviar energia. Potser et proposaràs comprovar regularment quines aplicacions estan obertes i tancar les que no necessites, o potser ajustaràs la configuració de la teva pantalla perquè s'apagui més ràpidament quan no l'estàs fent servir.
 3. Escriu el teu pla d'estalvi d'energia: Amb les teves estratègies d'estalvi d'energia clares, és el moment d'escriure el teu pla. Aquest pla hauria d'incloure una descripció de les teves estratègies, així com un horari o procediment per implementar-les. També hauria de detallar com monitoraràs l'èxit del teu pla: com mesuraràs l'estalvi d'energia? Com saps si les teves estratègies estan funcionant?
 4. Revisa i millora el teu pla: Un cop tinguis el teu pla escrit, passeja't per ell una vegada més per assegurar-te que tots els punts estan clars i que és realista. També podries voler demanar l'opinió d'un company de classe o del teu professor per obtenir una perspectiva diferent.

Documenta: Aquest pla d'estalvi d'energia serà el resultat principal de la tasca 3.1. Escriu-lo de forma que sigui clar i detallat, i assegura't de presentar-lo de manera ordenada i professional. Es valorarà no només la qualitat de les teves estratègies, sinó també la claredat i l'organització del teu pla.
Estructura:
  Títol: Assegureu-vos que el document té un títol clar i descriptiu.
  Introducció: Inclou una introducció que expliqui l'objectiu del document.
  Contingut principal: Organitzeu el contingut principal en seccions clares i utilitzeu subtítols per facilitar la lectura.
  Conclusions: Si és aplicable, inclou una secció de conclusions que resumeixi els punts principals del document.
  Referències: Si heu utilitzat fonts externes, assegureu-vos d'incloure una llista de referències.

Avaluació

3.1 Elaboració d'un pla d'estalvi i eficiència energètica (20% de la nota final)
 ComplertParcialment complert No complert
Compleció del plaEl pla és complet i detallat (2)El pla és parcial o incomplet (1)No s'ha presentat un pla (0)
Estratègies d'estalviEs presenten diverses estratègies d'estalvi clarament explicades (2)Es presenten algunes estratègies, però no estan ben explicades (1)No es presenten estratègies d'estalvi (0)
Projecció d'impacteL'impacte esperat es discuteix de manera clara i precisa (2)L'impacte esperat es discuteix, però de manera vaga o imprecisa (1)No es discuteix l'impacte esperat (0)
 • Activitat
 • Nom
 • Data
 • Puntuació
 • Notes
 • Reinicia
 • Imprimeix
 • Aplica
 • Finestra nova

Preguntes per a la Reflexió i el Raonament Crític

(Individual)

 1. Com poden les teves decisions individuals sobre l'estalvi d'energia en els dispositius electrònics contribuir a un impacte més ampli en termes de sostenibilitat ambiental?

 2. Quins són els desafiaments o limitacions que podries trobar en l'aplicació del teu pla d'estalvi d'energia i com podries superar-los?

 3. Com podries aplicar les estratègies d'estalvi d'energia en altres àmbits de la teva vida, més enllà dels dispositius electrònics?

Creado con eXeLearning (Ventana nueva)