Omet navegació

1. Inventari

Temporització: 3 hores

1.1 Inventari de dispositius i sistemes: Hauràs de fer un inventari dels teus dispositius digitals, sistemes operatius i de comunicació, i identificar les seves principals característiques.

Llicència: Kliptartz
 1. Identificació dels dispositius: Fes una llista de tots els dispositius digitals que utilitzes habitualment. Això pot incloure ordinadors, mòbils, tauletes, consoles de videojocs, altres dispositius connectats com ara rellotges intel·ligents o altaveus intel·ligents, etc.
 2. Característiques dels dispositius: Per a cada dispositiu de la llista, escriu les següents dades:
  • Marca i model
  • Tipus de dispositiu (per exemple, ordinador portàtil, mòbil, tauleta, etc.)
  • Capacitat de memòria (RAM i emmagatzematge)
  • Processador
  • Tipus de connexió a Internet (wifi, Ethernet, 4G, etc.)
  • Sistemes operatius: Identifica el sistema operatiu que cada dispositiu fa servir. Això podria ser, per exemple, Windows, macOS, Linux, Android, iOS, etc.
  • Versió del sistema operatiu: A més, identifica quina versió del sistema operatiu està instal·lada en cada dispositiu.
 3. Sistemes de comunicació: Identifica quins sistemes de comunicació uses en cada dispositiu. Això podria incloure aplicacions de missatgeria, clients de correu electrònic, aplicacions de videotrucades, xarxes socials, etc.

Documenta: Quan hagis acabat, hauràs de presentar el teu inventari de dispositius i sistemes. Recorda que aquesta tasca requereix que siguis precís i complet en les teves respostes, ja que això ajudarà a desenvolupar la teva comprensió dels teus dispositius i com es fan servir. Aquesta informació serà la base per a les tasques següents de l'activitat d'aprenentatge.

Estructura de l'Informe

L'informe de l'inventari que has de fer ha de tenir les següents parts:

 1. Títol de l'informe Inclou títol, autor, institució i data.
 2. Resum: Breu resum del contingut. El resum es fa una vegada finalitzat l'informe.
 3. Introducció: Context, objectius i justificació del tema.
 4. Cos de l'Informe: Inventari de dispositius.
 5. Conclusions: Resum de resultats i implicacions.
 6. Referències Bibliogràfiques: Fonts consultades, seguint la normativa APA: Autor(s). (Any). Títol del document. URL.

Les referències de les fonts consultades en format APA es poden fer de forma automàtica amb documents de Google:

Eines > Citacions > Seleccionar APA > + Afegeix una fot de citació > Tipus de font (Lloc web) > Enganxar l'adreça > Cerca > Afegir una font de citació.

Quan hem incorporat totes les referències podrem prémer el botó Insereix referències, per afegir-les totes de cop.

Eines > Citacions

Eines / Citacions

Seleccionar APA > + Afegeix una fot de citació

Tipus de font (Lloc web) > Enganxar l'adreça > Cerca

Afegir una font de citació.

Avaluació

1. Rúbrica d'avaluació per a l'Inventari de dispositius i sistemes (20% de la nota final)
 ComplertParcialment complertNo complert
Precisió de l'inventariL'inventari presentat és complet i precís (2)L'inventari presentat és incomplet o inexacte (1)L'alumne no ha presentat un inventari (0)
Detall dels dispositiusTots els dispositius estan descrits de forma detallada (2)Els dispositius estan descrits però falten detalls importants (1)L'alumne no ha descrit detalladament els dispositius (0)
Comprensió dels sistemes operatiusHi ha una descripció completa i detallada dels sistemes operatius (2)Els sistemes operatius estan descrits, però sense detalls crucials (1)No hi ha informació sobre els sistemes operatius (0)
Format de l'informeHa estructurat el seu treball seguint les fases que ha de tenir un informe (2)Ha seguit parcialment el format d'un informe (1)No ha seguit el forma d'un informe (0)
 • Activitat
 • Nom
 • Data
 • Puntuació
 • Notes
 • Reinicia
 • Imprimeix
 • Aplica
 • Finestra nova

Preguntes per respondre entre tots al final

 1. Com creus que la dependència dels dispositius digitals afecta la teva vida quotidiana i la teva interacció amb els altres? Considera tant els aspectes positius com els negatius d'aquesta dependència.

 2. Quin impacte creus que tenen els dispositius electrònics en el medi ambient, des de la seva fabricació fins al seu desús? Com podem, com a societat, millorar l'eficiència i la sostenibilitat dels nostres hàbits tecnològics?

 3. Després de realitzar l'inventari dels teus dispositius i sistemes, quines preocupacions tens sobre la privacitat i la seguretat de les teves dades personals?

Creado con eXeLearning (Ventana nueva)