Omet navegació

2. Desenvolupament

Temporització: 4 hores

Aprenem nous sabers

Ara que tenim una millor comprensió de les vostres experiències digitals i de com identificar notícies veritables i falses, és el moment de desenvolupar aquests coneixements i habilitats. Volem que espremeu al màxim el vostre potencial digital. Per això, passarem a la fase d'investigació i aprenentatge interactiva, on aprendreu sobre diferents aspectes de la ciutadania digital.

Activitat 3: Investigació sobre formes de pagament en línia

  • Agrupament: Treball individual o en parelles.

  • Tasques:

    1. Comença recerca sobre les diferents formes de pagament en línia: targeta de crèdit/dèbit, PayPal, transferència bancària, pagament a l'entrega, monedes digitals o criptomonedes, etc.
    2. Preparareu una presentació PowerPoint o Google Slides amb la vostra recerca. Cada forma de pagament hauria de tenir almenys una diapositiva que expliqui què és, com funciona i quins són els seus avantatges i desavantatges. Si us plau, assegureu-vos d'incloure fonts fiables que donin suport a la vostra informació.
    3. A més a més, cerca exemples reals d'usos de cada forma de pagament en el món del comerç electrònic.
  • Producte: Presentació amb la recerca realitzada.

  • Temporització: 1,5 hores.

Activitat 4: Investigació sobre conceptes clau de la ciutadania digital

  • Agrupament: Treball individual o en parelles.

  • Tasques:

    1. Investiga i escriu una definició per a cada un dels següents conceptes: propietat intel·lectual, llicències d'ús, dades personals, privacitat en línia i seguretat en línia.
    2. Escriu un breu paràgraf per a cada concepte que expliqui per què és important per a les persones que utilitzen la tecnologia i l'internet en el seu dia a dia.
    3. Troba un exemple de la vida real per a cada concepte, que demostri com afecta les persones en el seu dia a dia. Poden ser notícies, articles o casos d'estudi.
  • Producte: Informe amb definicions i exemples dels conceptes clau.

  • Temporització: 1,5 hores.

Activitat 5: Aprendre a detectar notícies falses i fer un ús segur del comerç electrònic

  • Agrupament: Treball individual.

  • Tasques:

    1. Usa recursos en línia (com els que proporcionem a l'aula virtual o que puguis trobar per tu mateix/a) per aprendre sobre com detectar notícies falses. Això hauria d'incloure, però no limitar-se a, comprovar les fonts de la informació, comprovar les dates de publicació, comprovar els fets amb múltiples fonts, etc.
    2. A partir de les teves recerques, crea una llista de comprovació o una guia pas a pas per a detectar notícies falses que puguis compartir amb els teus companys de classe. Aquesta llista de comprovació serà un producte de la teva recerca.
    3. Realitza una autoavaluació honesta de la teva comprensió sobre seguretat en el comerç electrònic. Aquesta hauria d'incloure temes com la configuració de la privacitat, comprovar la seguretat dels llocs web de comerç electrònic, comprovar les polítiques de retorn, etc. La teva autoavaluació també es compartirà amb la classe i servirà com a recurs útil per als altres.
    4. Finalment, redacta una reflexió de 300 paraules sobre el que has après en aquesta activitat. La reflexió hauria d'incloure les estratègies que has après per detectar notícies falses, els passos que prendràs per assegurar-te de fer un ús segur del comerç electrònic i com aquests coneixements t'afectaran com a ciutadà digital.
  • Producte: Reflexió escrita sobre el que heu après.

  • Temporització: 1 hora.

Per a totes aquestes activitats, recordeu que és fonamental la vostra implicació i l'esforç en l'aprenentatge. Això és el que realment us permetrà desenvolupar les competències digitals necessàries per ser ciutadans responsables en el món digital en què vivim.

Rúbrica

Aprenem nous sabers
  InsuficientSuficient Destacat
Comprensió dels conceptes clau (1.1, 1.2, 2.1)Demonstració mínima de la comprensió dels conceptes clau. (1) Demostra una comprensió adequada dels conceptes clau. (2)Demostra una comprensió excel·lent dels conceptes clau. (3)
Recerca i presentació de la informació (2.1, 2.2)Informació limitada obtinguda de la recerca, presentació confusa o incompleta. (1)Informació adequada obtinguda de la recerca, presentació clara. (2)Informació exhaustiva obtinguda de la recerca, presentació clara i ben organitzada. (3)
Creació de la guia per detectar notícies falses (1.2)La guia és incompleta o no és útil per detectar notícies falses. (1)La guia és adequada i podria ser útil per detectar notícies falses. (2)La guia és exhaustiva i extremadament útil per detectar notícies falses. (3)
Autoavaluació de la seguretat en el comerç electrònic (2.1)Autoavaluació mínima o incorrecta de la seguretat en el comerç electrònic. (1)Autoavaluació adequada i correcta de la seguretat en el comerç electrònic. (2)Autoavaluació exhaustiva i molt correcta de la seguretat en el comerç electrònic. (3)
Reflexió sobre el que s'ha après (1.1, 1.2, 2.1, 2.2)Reflexió mínima o confusa sobre el que s'ha après. (1)Reflexió adequada i clara sobre el que s'ha après. (2)Reflexió exhaustiva i molt clara sobre el que s'ha après. (3)
  • Activitat
  • Nom
  • Data
  • Puntuació
  • Notes
  • Reinicia
  • Imprimeix
  • Aplica
  • Finestra nova

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)