Omet navegació

Inici

Introducció

Aquesta unitat, «Ciutadania Digital: Seguretat, Ètica i Impacte Social», se centrarà en el desenvolupament de les vostres habilitats com a ciutadans digitals responsables i informats. Vivim en una era digital on les tecnologies estan profundament integrades en la nostra vida quotidiana, i és vital aprendre a navegar amb seguretat i eficàcia en aquest entorn digital.

Començarem discutint les vostres experiències personals amb la tecnologia digital, reflexionant sobre els riscos i oportunitats que aquesta presenta. Després, explorarem el comerç electrònic i les formes de pagament en línia, incloent-hi les criptomonedes, i investigarem conceptes importants com la propietat intel·lectual i la privacitat de les dades.

Aprendreu a detectar notícies falses i fraus a internet, i reflexionarem sobre com es poden aplicar aquests coneixements a la vostra vida quotidiana. Finalment, creareu el vostre propi pla personal per a un ús segur, responsable i ètic de les tecnologies digitals, que presentareu i defendreu davant del grup.

El repte és convertir-vos en ciutadans digitals crítics, capaços de prendre decisions informades, gestionar les vostres dades personals de forma segura i entendre l'impacte social i econòmic de les tecnologies digitals. Esperem que aquesta experiència sigui informativa, útil i, sobretot, empoderadora. Comencem!

Tornar a: Digitalització, 4t ESO

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)