Omet navegació

Inici

Índex de pàgines

Activa JavaScript para ver el índice.

Introducció

Logo web
Elaboració pròpia amb el generador d'imatges de Bing (CC BY-NC-SA)


Aquesta web està per ajudar-vos en la preparació dels vostres treballs i informes. És una guia completa que us proporciona un conjunt de recursos i consells pràctics per a la redacció d'informes científics, de laboratori, la realització de recerques basades en Internet, i l'ús de la IA per a l'educació.

Trobareu consells útils sobre com citar les vostres fonts en format APA, com crear mapes conceptuals per organitzar les vostres idees, i com utilitzar les eines d'IA, com ara ChatGPT, per millorar l'aprenentatge.

Entre les seccions disponibles en aquesta pàgina web trobareu:

 1. Guia de Redacció per a l'Elaboració de Treballs científics: Per a la creació d'informes de treballs de caràcter científic.
 2. Informes de laboratori: Aquesta secció us proporciona un esquema detallat de com redactar un informe de laboratori, des del títol i les dades inicials fins a les conclusions i la bibliografia.
 3. Guia per l'elaboració d'un treball de cerca per Internet: Aquí trobareu consells sobre com definir el vostre tema de recerca, com realitzar una recerca preliminar i una recerca a fons, com prendre notes i organitzar la vostra informació, i com redactar i revisar el vostre esborrany.
 4. Cercadors acadèmics. Una selecció de cercadors especialitzats més enllà de Google amb consells per distingir fonts fiables.
 5. Referències de recursos: Guia per fer la bibliografia i com citar les fonts en els treballs.
 6. Com fer un mapa conceptual: alguns consells per fer un mapa conceptual i un parell de programes lliures que podeu fer servir.
 7. Ús d'intel·ligència artificial: Aquesta secció us explica com usar les eines d'IA, com ara ChatGPT, per a l'aprenentatge. Inclou consells sobre com formular preguntes, com revisar les respostes, i com fer ús de la IA de manera ètica i responsable.

Esperem que aquesta pàgina web sigui una eina útil per a vosaltres.

Objectius

 1. Proporcionar als alumnes de secundària una guia clara i comprensible per a la preparació de treballs i informes.
 2. Ofereix consells detallats sobre com redactar informes de laboratori, incloent-hi com estructurar-los i com escriure cada secció.
 3. Donar orientació sobre com realitzar recerques basades en Internet, des de la definició del tema fins a la redacció i revisió de l'esborrany.
 4. Instruir els alumnes sobre l'ús responsable i efectiu de la IA per a l'educació, amb un focus especial en com utilitzar ChatGPT.
 5. Ensenyar als alumnes com crear mapes conceptuals per a una millor organització i connexió de les seves idees.
 6. Explicar com citar fonts correctament en format APA.
 7. Fomentar el treball, l'ús responsable dels recursos i la millora contínua en l'educació dels alumnes.
 8. Convertir-se en un recurs de referència constant per als alumnes durant la seva etapa de secundària.

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)