Omet navegació

Inici

Introducció

La Situació d'Aprenentatge (SA) "Energia Verda" us desafia a entrar en el món de la biotecnologia i a explorar com la ciència pot ser utilitzada per a produir energia de manera més sostenible i eficient. Aquesta SA està dissenyada per a alumnes de 2n de Batxillerat de Biologia i es basa en el concepte de producció de biocombustibles a través de processos de fermentació.

Aquesta SA comença amb una discussió en grup sobre la respiració cel·lular aeròbica i anaeròbica, així com els processos metabòlics relacionats. A continuació, faràs una recerca en línia sobre la producció de biocombustibles a través de la fermentació, analitzant el rendiment energètic de diferents processos metabòlics. A més, estudiaràs casos reals d'empreses de biotecnologia que utilitzen processos de fermentació per produir biocombustibles.

Amb tota aquesta informació, revisaràs i reforçaràs els coneixements adquirits per tal de preparar-te per l'etapa final: la creació d'un projecte per millorar l'eficiència en la producció de biocombustibles. Aquest projecte t'haurà de demostrar la teva comprensió dels processos metabòlics implicats en la fermentació, així com la teva capacitat per analitzar rendiments energètics i proposar millores.

L'objectiu final és que puguis aplicar els teus coneixements de biologia per a problemes del món real, desenvolupar habilitats de recerca i treballar de manera eficaç en equip. Aquesta SA t'oferirà una oportunitat única per veure com la biologia pot jugar un paper clau en el desenvolupament de solucions sostenibles per a la nostra societat.

Tornar a: Biologia II. 2n de Batxillerat

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)